lørdag, januar 31, 2009

Rektoren vår

Jeg synest det var på tide at dere støttespillere ble litt bedre kjent med rektor i Immanuel Daghjem og på Lovsangshjemmets daghjem. Hun heter Kruu Chommenard og kommer opprinnelig fra Lamphang i Nord- Thailand. Kruu Chommenard kommer fra en kristen middelklasse familie, foreldrene var risbønder. Hun har 6 søsken. Hun flyttet til Bangkok da hun var 22 år, da var hun ferdig med vidergående skole. Hun kom til Bangkok alene og flyttet inn til storesøsteren Mani (som også jobber på Immanuel daghjem) og hennes familie. Og der bor hun fortsatt, nå sammen med mann og barn. Mannen til Kruu Chommenard jobber for NMS, der han er sjåfør for skolebussen. De to barna, en gutt og en jente, studerer på universitetet og på yrkesskole. Kruu Chommenard kom i kontakt med Immanuel daghjem fordi Mani jobbet der og hun hadde fortalt at de trengte en vikar. Dette er nå 27 år siden. Hun startet som vikar, søkte så og fikk en ledig assistentstilling, og for ca 15 år siden ble hun assisterende rektor. Hun jobbet da under en misjonær. Nå er det ingen misjonær i en lederstilling ved Immanuel daghjem og det er rektor som har det overordna ansvaret. For noen år siden tok hun førskolelærerutdannelse og nå er hun i gang med hovedfag innen administrasjon. All utdannelse har hun tatt i tilegg til å jobbe fullt som rektor.
Da jeg spurte henne hvordan hun trivdes i jobben så kunne hun fortelle at da hun startet å jobbe som vikar i Immanuel daghjem, ikke hadde som hensikt å fortsette der, men hun likte seg godt og spesielt likte hun den gode kontakten hun fikk med barna. Hun sier hun er en av Guds barn som er sendt for å gjøre en oppgave blant de fattige. Hun er glad og takker Gud for at han gav henne en mulighet til å jobbe med barn.
Kruu Chommenard har jobbet med misjonærer i hele sitt yrkesliv og jeg spurte henne om hvordan det var å jobbe med oss (vi misjonærer kommer jo til landet uten å kunne språket og uten å forstå så mye av kulturen). Hun fortalte at hun synest norske misjonærer er lette å forstå. Vi ligner på thaiene mente hun. Hun synest det er fint å jobbe med misjonærer og takker Gud for de misjonærene som kommer for å jobbe med fattige barn i Thailand, slik at flere av de får en mulighet her i livet. Hilsen Anne Storstein Haug

1 kommentar:

Anonym sa...

Så fint å lese om Khru Chommanat. Ønsker henne lykke til i den viktige jobben hun gjør. Hils henne gjerne! Fra Olav