onsdag, mars 09, 2011

Branner i Klong Toey slummen

Dette innlegget har jeg hentet fra bloggen til voluntør Marita Tørresdal http://maritatorresdal.blogg.no

Klong Toey er en av de eldste og største slummene i Bangkok, med mellom 300- og 400 000 innbyggere. Vold, kriminalitet, narkotika og prostitusjon er noe som er en del av hverdagen deres. Men likevel er det noe som skremmer dem nesten like mye... Brann. I slummen er det svært tørt, og husene eg lagd av tre, papp og andre ting som ikke er svært brannvennlige. Det er vanskelig å komme til med brannbiler og brannslokkingsutsyr, så når det først oppstår, tar det sin tid å få det under kontroll. Da er det gjerne for sent...

"Noe jeg var veldig redd for i slummen, var for branner. Det er noe det er mye av i slummen. " Sier vår ungdomsarbeider på HOP som har hatt sinn oppvekst i slummen.

"A fire that swept through part of Bangkok's Klong Toei slum early Friday destroyed 50 wooden houses, but there were no reports of casualties."

"Just after Christmas there was a horrific fire that swept through a squatter community in Klong Toey causing 300 slum houses to burn down and making numerous families homeless. "

"A huge fire swept through a squatter community in Klong Toey early Tuesday morning, causing hundreds of families to be homeless. A resident was slightly injured, police said."


Neste gang du syter over parkeringsbota, de høye bensin prisene, eller hvor mye du har lakt på deg de siste ukene. Tenk deg om... Det er ikke verdens undergang. Livet går videre :) Mange der ute trenger din hjelp. Løft en finger, det skal ikke mye til.

Ingen kommentarer: