onsdag, mars 16, 2011

Travle dager i Immanuel



Snart er det sommerferie for barna i Immanuel daghjem og Lovsangshjemmet. Og for de 14 seksåringene våre er det en travel tid nå. For det er en stor og viktig ting det å skulle slutte i barnehagen og begynne på skolen. Om to uker er det avslutningsfest med utdeling av diplom og før den store dagen må det øves flere ganger slik at diplomet blir mottat på riktig måte. I dag derimot var det ingen øvelse i å motta diplomet, for i dag var det dagen for å ta bilder. Bilder av et og et barn, fint pyntet, mens de tok i mot diplomet av barnehagens styrer. Barna våre skal i mai begynne i første klasse på skolen som ligger i nabolaget- Roam Nam Jai skole. Det er en statlig skole, noe som betyr mange barn i en klasse og bare en lærer på hvert klassetrinn. Når det kan være opp til førti barn i en klasse så sier det seg selv at det er nærmest umulig for lærerene å gi alle en personlig oppfølging, så om barna ikke har et godt grunnlag den dagen de begynner på skolen så vil de lett få problemer. Faller barnet først av lasset så er det desverre ingen der for å hjelpe det videre, og for mange av barna i slummen så er heller ikke foreldrene i stand til, eller interessert i, å hjelpe barna med skolearbeid. Immanuel daghjem jobber veldig mye med å forbrede barna til den dagen de begynner på skolen, gjøre de klare til å møte utfordringene de vil møte på der. Og Immanuel daghjem lykkes med mye, for tilbakemeldingen fra skolen er at barna som kommer fra vår barnehage er godt forbredte. Neste semester kan vi tilby noe helt nytt i Immanuel daghjem- dataundervisning. Daghjemmet var så heldig å få donert 8 datamaskiner av et firma nå i vår. De er brukte, men i god stand. Misjonær Arne Hustrulid vil ha ansvar for å undervise barna og lærene, slik at de på sikt kan undervise barna selv. Vi er veldig glade for å kunne tilby dette, da det å mestre data bare blir viktigere og viktigere.

3 kommentarer:

Else Karin sa...

Å som eg saknar klassa mi! Elskar det nederste biletet!!! :)

Else Karin sa...

Men kvar er forresten resten av gjengen? Dette er jo berre halvparten av dei..? Og to av dei gjekk ikkje der då eg var der (for to år sidan)..?

Chalom, Thanan, Anne og Be sa...

Hei Else Karin

Det er desverre noen som slutter hos oss etter første klasse og andre klasse. Da kan de begynne i en barnehage som er helt gratis, så da sparer foreldrene noen bath på det. Vi synest det selvfølgelig er synd, da vi gjerne hadde sett at alle gikk hos oss til de begynte på skolen.