onsdag, februar 03, 2010

Gode matvaner

Barnehagene i Lovsangshjemmet og Immanuel har nettop blitt evaluert. Det er NMS som har bestilt denne evalueringen. Mye var bra og en del kan vi bli bedre på. En av de tingene som ble påpekt var kostholdet i barnehagene. Det var for lite grønnsaker på menyen og for mye søtt på ettermiddagen. Dette har vi tatt på alvor, ny meny er laget med både mer grønnsaker og mer frukt (til ettermiddagsmåltidet).
Vi vil også prøve å få foreldrene med på laget når det gjelder å gi barna gode matvaner. Veldig mange kommer spisende på godteri på vei til barnehagen, eller de har meg seg snop i sekken. Vi vil snart sende ut et brev hvor vi oppfordrer foreldrene til å gi barna frukt til frokost istedenfor snop. Vi tilbyr også frukt i barnehagen på morgenen. Barn som har med seg snop i barnehagen får ikke lov å spise det før på ettermiddagen.
Etter maten så rydder barna opp etter seg.

Hilsen Anne Storstein Haug

2 kommentarer:

Anonym sa...

Synes dere det er greit å legge ut bilder av små barn på internett?

Har foreldrene/foresatte gitt tillatelse?

Barna har vel et slags krav på personvern?

Jeg synes dere bør ta en intern debatt på dette, og følge normene som gjelder i Norge - siden dere skriver på norsk og henvender dere til et norsk publikum.

Et godt og velment tips:
http://www.datatilsynet.no/templates/Page____2487.aspx

Drømmen om en fremtid sa...

Til anonym.

Lovsangshjemmets barnehage og Immanuel daghjem er to barnehager som er helt avhengig av støtte utenfra. Foreldre betaler bare en symbolsk sum for å ha barna i barnehagene. Denne bloggen er opprettet for å formidle hva som skjer i barnehagene til våre støttespillere hjemme i Norge. Og kanskje også være med å bidra til at vi får flere som støtter arbeidet.

Vi har selvfølgelig diskutert dette. Når barna begynner i Lovsangshjemmets barnehage så spør vi foreldre om de synest det er greit om vi publiserer bilder av barna deres på nett og om det er greit at besøkende tar bilder av barna mens de er i barnehagen. De har mulighet til å reservere seg mot dette.
Ingen barn som blir publisert blir navngitt, dersom vi forteller historier om enkeltpersoner så bruker vi oppdikta navn.
Vi er også bevisste på hvilke bilder vi legger ut.

Vennlig hilsen Anne Storstein Haug