torsdag, desember 20, 2007

En flott julefest i slummen!

Onsdag fra k. 1700 - 2000 var det duket for den store julefesten i Klong Toey-slummen. En fest som har vært planlagt i lang tid, og som vi har gledet oss til! Mange forberedelser har blitt gjort, mange planleggingsmøter har vært holdt, og store og små var engasjert for å gjøre det så bra som mulig! Allerede i 1000-tida var disse damene som bor her i sving med matlaging. Rett utenfor Lovsangshjemmet satt de og skar opp grønnsaker, hakket chilipepper og stekte ris og kylling.
På formiddagen måtte vi sette opp scene - det gjorde heldigvis et firma for oss, som og ordnet med lys og lyd. Vi voluntører, ettåring og misjonær Arne sto for pyntinga generelt. Og fikk som alltid hjelp av unger som kjenner oss fra afternoon activities!

I forrige uke var det innkjøp av julegaver som ble gitt til de av ungene som hadde meldt seg på til festen. Det var og en god del eldre som var påmeldt, og de fikk ris i gave. 60 poser ris var innkjøpt -og når alle var hentet, var det en pose igjen!

Førstemann som fikk ris var denne blide dama! Utdelingen skjedde på formiddagen, noen timer før selve festen startet.

Mange unger som går på Lovsangshjemmet kom sammen med foreldrene sine. Denne yndige jenta går på storavdelingen, og var så nydelig i finklærne sine!

Vi startet festen med å spise. Over 300 stykker skulle få sin del av ris, kylling, suppe, frukt og brus. Folk var så fornøyd og smilende - det er nå thaier generelt, da! Det er en fryd å være sammen med dem!

Denne jenta går på småbarnsavdelingen på Losangshjemmet. Hun kom sammen med storebroren sin, og mamma og pappa. Veska til mamma var mer spennende å se oppi, enn å se på det som skjedde på scenen... Med andre ord: en typisk 2-åring!

Litt fra underholdningen: linedancen, som var så bra!, og som fenget de som sto og så på. Kanskje neste gang vil flere bli med? Tror nok de syntes det var litt tøft å se på... Ellers av programmet denne kvelden var det tale av biskopen for den thailandske kirka, konkurranser for barna - og voksne. Fiolinspilling av ungene som Solveig underviser spilte et par julesanger. Det var så flott! Dansing ved noen av jentene fra slummen, og julesang ved ungene som går på engelsk på afternoon activities. Pastoren vår i Immanuel kirke var kveldens toastmaster.

Disse tre jentene kjenner dere nok igjen fra tidligere blogger til Lovsangshjemmet! De er alltid til stede når det er noen arrangementer, og de er så greie og positiv! Alle tre var med på å danse linedance, i tillegg spilte de fiolin. Ellen Sofie har gjort en god jobb med disse damene, for de er så god til å prate med oss på engelsk! Vær med å be for disse tre - at de må fortsette å utvikle seg positivt, bevare vennskapet med hverandre, vokse i troen og være gode forbilder for andre unge i slummen...

...som for eksempel denne jenta. Her har hun vært og fått seg julepakke. Tidligere på kvelden var jammen hun også med på linedance og fiolinspilling!
Tusen takk til alle som har vært med å bidra til julefesten i slummen - både dere i Norge og Thailand. Dette har vi lyst til å gjenta til neste år!

Ingen kommentarer: