fredag, mai 25, 2007

Team fra "Up With People" tjenestegjør i daghjemmene!

Up With People er en stor verdensvid organisasjon som sender unge mennesker fra HELE verden ut til forskjellige steder i verden for å jobbe for fred. Organsisasjonen er ikke religiøst forankret, men arbeider gjerne for religiøse og humanitære organisasjoner rundt om. Vi har vært så heldige å få ha et team på syv stykker i år, der de underviser litt engelsk, leker og gir kjærlighet til barna våre, og maler/ vasker for oss på senterne. To stykker er i HOP (senteret i slummen) og fem er fordelt i to klasser i Immanuel daghjemmet i kirken.

Her ser dere at daghjemmet har fått en ny, fin utside siden sist:) Det er Anne som fikk forespørsel fra lærerne om at de veldig gjerne ville ha dekorasjoner utenfor på veggen til daghjemmet, slik mange andre barnehager i Thailand har....Anne sa at hun skulle prøve å fikse det, og vips hadde hun kallet til seg noen av sine kunstner-venner til å jobbe gratis for Daghjemmet noen timer! Veggen er kjempe fin, til og med Anne og Shalom er med på veggen! Bilder fra når arbeidet ble gjort kommer enten senere her eller på Anne sin side!

Det er mange nye elever i Home of Praise nå, og MYE mer grining enn det jeg og lærerne er vant til der borte. Alle barna er jo så små...., i fjorårets kull var det ganske mange store barn i den store avdelingen og noen få lit yngre. Nå er det til og med barn som ikke kan gå i den store avdelingen, og det kan være vanskelig å se forskjellen på barna i den store og den lille avdelingen....Det er trist å ikke se de barna jeg ble så godt kjent med videre i HOP, men jeg har besøkt dem nesten hver dag den siste uken i Immanuel Daynursery i Immanuel-kirken- og de trives der ser det ut som!

For de som har vært i daghjemmet det siste året ser her to gutter som må gå her litt lenger. Det er kjekt å ha noen kjente fjes igjen her, og noen barn som ikke beynner å grine fordi de ikke er vant til å se en Farang (vestlig person) Her leker en av de to som er plassert til å være i HOP fra UWP med guttene våre! Lærerne liker ham så godt at de spøker og ler om ikke han kan være far til deres barn :) Patrick er flink, og studerer for å jobbe med små barn- det ser vi han passer til!!!
Her læres det bokstaver, synges sanger og lekes det! I Immanuel- Day Nursery (DN) har barna skoleuniform, og forberedes til å skulle begynne på skole om noen år...
Elevene skal en og en prøve å finne den bokstaven som kommer etter i rekka, og sette den på plass i puslespillet:) KJEMPE kjekt! De blir klappet for og får masse skryt! Bokstaver, tall, farger, hilse på engelsk osv er ting gruppa Up with People jobber med 45 minutter hver dag de er på senteret. Etterpå er de med og observerer/ deltar på det lærerne har planlagt. Etter lunch maler teamet i tre timer. Fiolinrmmet til Solveig er blitt KJEMPE fint! Det er også kontoret til Anne i HOP, engelsk- rommene+++ Kjekt med team og folk som vil komme og hjelpe gratis! Det blir til en stor velsignelse for oss, og det gir inntrykk på mange av thaiene!

Ingen kommentarer: