mandag, juli 03, 2006

PC undervisning


På lovsangshjemmet er en av ettermiddagsaktivitetene data undervisning. Dette er en relativt ny aktivitet, som jeg fikk lov å starte etter endt språkskole i fjor. Ved hjelp av lokale støttespillere har vi nå 7 maskiner og en printer koblet til et lokalt nettverk, i tillegg til internett-tilgang.

Tirsdager er det åpent for de yngste, der de får spille og gjøre seg kjent med pc-en fra starten av .Torsdager er tiltenkt de mer eldre ungene for undervisning i forskjellige tekstbehandling program slik at de lærer å bruke pc-en som et arbeidsverktøy.

I Thailand, som i Norge, brukes dataverktøy aktivt i skolen. Uten kjennskap og tilgang til PC vil en derfor lett få problemer med å henge med på skolen. Barna i slummen har, med sine oppvekstvilkår og ofte vanskelige familieforhold, ikke det beste utgangspunktet for en lysende skolekarriere. På Lovsangshjemmet har de nå mulighet til opplæring i aktiviteter som kan komme skolegangen til nytte; eks engelsk og musikkundervisning, og nå altså i tillegg bruk av data.

Dette er en populær aktivitet. Det er i gjennomsnitt 25 unger innom PC-rommet på ettermiddagen. Da blir det varmt og støyende, men også ufattelig gøy og inspirerende!Hilsen
Arne

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Arne!!! Så gøy å se at pc-rommet er i full gang! bra jobba!
Håper alt er bra med deg og familien. Hils alle=)
Hilsen Erik

Anonym sa...

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»