torsdag, september 16, 2010

Tvillingene


N og P er to tvillinger som bor i nabolaget til Lovsangshjemmet. De er nå 9 år og siden de var tre år så har de gått på fritidsklubben vår, alene eller sammen med storesøsteren S. Etterhvert begynte lillesøsteren M å gå på fritidsklubben hun også. Alle voluntører og studenter som har vært og hjulpet til hos oss har blitt glad i tvillingene. De er veldig søte og veldig kontaktsøkende. Da de var mindre elsket de å komme å sitte på et fang. Der kunne de sitte veldig lenge å kose. N og P var alltid skitne når de kom til oss, og de luktet vondt. Av og til hadde de blåmerker, noen merker større enn andre. Hver gang vi spurte hva som hadde skjedd så var svaret at faren eller bestefaren hadde slått de.
Far til tvillingene går mye arbeidsledig og han bruker narkotika. For et halvt år siden så fikk han et drypp og siden den gang så har han vært helt uten arbeid.
Moren samler søppel, jeg møter henne ofte på vei til jobb, der hun går langs med jernbanelinja og samler søppel, eller hun leter i søppeldunkene. Hun smiler og hilser fint hver gang vi treffes. For et par år siden havnet hun i fengsel, hun hadde brukt narkotika og de fant rester av stoff i blodet hennes.

Da N og P ikke startet på skolen det året de skulle så begynte vi på Lovsangshjemmet for alvor å reagere. Vi vil jo at alle barna i området vårt går på skolen. Presten vår, adjaan Ant, tok kontakt med familien og spurte de om hvorfor guttene ikke hadde begynt på skolen. Han fikk til svar at de ikke kunne gå på skole fordi moren ikke hadde identifikasjonspapirene sine i orden og at familien ikke hadde penger til å få orden på de. De hadde heller ikke penger til å sende guttene på skolen. Lovsangshjemmet med Adjan Ant i spissen hjalp moren med å få papirene sine i orden og guttene fikk støtte til skolegang gjennom Lovsangshjemmet. Guttene begynte på skolen året etter og går nå i tredje klasse.
Presten og ungdomsarbeideren går jevnlig på hjemmebesøk til skuret der de bor. Foreldrene sliter fortsatt, men barna klarer seg godt. Elstejenta har nettop begynt på ungdomskolen, hun får støtte til skolegang gjennom prosjektet "Stipend for fattige barn". Tvillingene går i tredje klasse og minstejenta som også mottar støtte fra Lovsangshjemmet er begynt i andre klasse. Alle liker seg godt på skolen, og de er så flotte der de går avsted i rene og fine skoleuniformer. Det er lenge siden noen av barna luktet vondt eller har kommet med blåmerker på senteret.

Hvordan det vil gå med disse fire søskenene er usikkert. Det som er sikkert er at vi paa Lovsangshjemmet skal være der og støtte de videre. Fint om dere kan være med å be for familien.

Hilsen Anne


3 kommentarer:

Ellen Smenes sa...

Dere gjør et fantastisk viktig arbeid! Stå på!

Kristin Maria Stiland sa...

Ja tvillingene er virkelig blandt de barna jeg husker best fra min tid hos dere. Tenk at de er blitt så store. Dere gjør et fantastisk arbeid!

Bjørg Skomsvoll sa...

Takk for fortellingen om tvillingene. Jeg har vært på besøk i Lovsangshjemmet og har sett strøket der dere holder til og er imponert.
Jeg jobber dugnad på NMS Gjenbruk i Namsos. Mandag skal vi ha besøk av en skoleklasse som skal se på butikken, høre litt om intensjonen med den. Jeg skal fortelle litt om hva pengene bl.a. går til. Da synes jeg det er fint å fortelle om noe konkret. Det er lettere å huske. Da vil jeg også fortlle om disse tvillingene og om familien deres. Veldig bra med bloggene som misjonærene skriver.
Lykke til videre. Hilsen Bjørg Skomsvoll