torsdag, august 28, 2008

Adjaan Ant

Tenkte jeg skulle presentere evangelisten i Immanuel menighet. Som evangelist er han også leder av menigheten (egentlig så er det biskopen i ELCT som har det overordna ansvaret, men siden biskopen er en meget travel mann, så ligger det meste av lederansvaret på Adjaan Ant). Som leder av menigheten har han også hovedansvar for ettermiddagsaktivitetene på Lovsangshjemmet. Inntil nylig så har han hatt hovedansvar for Immanuel Daghjem og Daghjemmet på Lovsangshjemmet. Nå har diakoniavdelingen i Evangelical Lutheren Church of Thailand (ELCT) overtatt det ansvaret.
Adjaan Ant er 27 år og er gift med Pranii. De møttes da han var student på LITE, bibelskolen som ELCT driver. Prani jobbet der, noe hun gjør fortsatt.
Adjaan Ant kommer fra Udon i Nord-Øst Thailand. Han ble kristen da han var 14 år, to år etter at faren hans ble kristen. Han forteller at familien hans var den fattigste familien i landsbyen, både moren og faren festet og drakk. Forandringen i livet deres skjedde da faren dro til Singapore for å jobbe. Her kom han i kontakt med "Thai good news" et kristent senter i Singapore som har som mål å være tilstede for thaier som jobber der (dette senteret drives med støtte blant annet fra NMS). Etter at faren ble kristen så studerte han bibelen i ett år for så å dra tilbake til landsbyen sin. Her startet han opp en kristen cellegruppe. Ingen andre i familien var kristne og adjaan Ant forteller at moren og han var de i familien som var de største motstanderene av kristendommen. De opplevde at farens nye tro splittet familien.
En dag inviterte faren moren og adjaan Ant med på cellegruppemøte. De gikk motvillig med forteller han, men den dagen kalte Jesus på de og begge tok i mot Jesus. Han forteller videre at etter det så har Gud velsignet familien rikt. Alle i familien er kristne. Alle søskenene hans har familie og faste jobber. Adjaan Ant selv har hatt mulighet til å ta en bachelor utdannelse på LITE og er nå evangelist i Immanuel.

Hilsen Anne Storstein Haug

1 kommentar:

Anne Brit og Arne sa...

Så flott historie å ha på bloggen, Anne!