onsdag, mai 14, 2008

Et nytt barnehageår!

Opplevelsen av å begynne i barnehage kan være så mangt. Noen bruker lang tid på å venne seg til en ny hverdag, og på å ikke skulle være hjemme sammen med mor eller far. Andre går rett inn i leken, trives fra første dag, og ser ut som de ikke har gjort annet enn å være i barnehage...
Lovsangshjemmet har åpnet dørene for et nytt barnehageår. Forrige mandag startet 18 nye barn på storavdelingen, og 6 på småavdelingen. Den dagen var de en time på barnehagen, og økte på med en time hver dag, fram til kl. 1200. Denne uken har vært full dag for alle, i tillegg kom det seks "gamle" fra småavdelingen, som nå starter på storavdeling. Og tre "gamle" fra storavdeling som fortsetter der. Tre kjekke gutter, vant til oss voksne, og som ser på de nye barna med store øyne når de hyler som verst...
For hyling og skriking har blitt hverdagen på Lovsangshjemmet i disse dager. Ungene skriker seg svette, og tørkerullen for å få bort snørr og tårer er aldri langt unna. Heldigvis vet vi at dette er en overgangsfase, og vi ser allerede nå at noen har blitt tryggere enn de var i starten.
På storavdelingen har det startet to skjønne tvillinggutter...
...og på småavdelingen har det startet ei lita, nydelig ei....
Godt med tåteflaske...og godt å få sitte på fanget til noen når tårene sprenger på...
Åhhh...har sovnet av ren utmattelse....
Anne ettåring, med et nytt og et gammelt barnehagebarn. I år har hele 15 barn som gikk i barnehagen vår startet på Immanuel daghjem. Skolebussen henter barna på Lovsangshjemmet om morgenen, og kommer tilbake med dem på ettermiddagen etter skoletid. Vær gjerne med og be for "storungene" våre - som nå er de yngste på daghjemmet - at de må trives der og få gode venner og utfordringer, at foreldrene ser verdien i at de går der, og at de får gå der helt til de starter på den offentlige skolen som 7-åringer!
Bente Kristin og Linn Åse, som var voluntører fram til jul, hadde samlet inn penger til Lovsangshjemmet. Før de dro, kjøpte de inn nye skoleuniformer til ungene. To sett t-skjorte og shorts i hver pakke, som ble gitt til barna ved oppstart. Ungene ble så fine, at!
Lykken er stor når man hentes av pappa på ettermiddagen!
Hilsen Hilde Jørgensen, voluntør.

2 kommentarer:

Linni på nye eventyr:) sa...

Hei hei!!
Så bra mæ noge bilde å goe tekst Hilde! Du æ goe... Æ vel ikkje lenge te du reise heim? Blir nåkk kjempe trist å reisa, å onga å våksne kjæme te å savna dæg!
Du æ ei goe dama. Me snakkes

Anonym sa...

Well, all I can say is. Im hungry.