tirsdag, mai 06, 2008

Husker dere Då? Gutten som bodde under motorveien ved Lovsangshjemmet, som kom på besøk til Lovsangshjemmet nesten hver dag. En nydelig gutt, men en gutt som alltid var veldig skitten og alltid var ruset på lim når han kom på besøk til oss. Då er foreldreløs. Han gikk ikke på skole og livnærte seg ved å selge stoff og tigge til seg mat i nabolaget. Narkoselgere er sleipe sånn, de bruker gjerne gategutter som løpegutter, istedenfor sine egne barn. Historien om Då har fått en lykkelig slutt, Lovsangshjemmet sendte Då til avrusning på et statlig barnehjem/institusjon og staten tok ansvar for gutten. Nå bor han på et barnehjem litt utenfor Bangkok. Han går på skole og er med på barnehjemmets idrettslag.
En flott gutt er han! Husfaren på barnehjemmet skryter også av han. Jeg har besøkt han jevnlig siden vi sendte han avgårde, og han kaller meg mamma. Han er nå blitt 13 år og vi håper og ber (vær gjerne med å be for han dere også) at det vil gå bra med han videre.

Bestekompisen hans fra slummen (vennen han ruset seg sammen med) går det desverre ikke så godt med, han ruser seg fortsatt på lim og har sluttet på skolen. Han var nettop på et avrusningsopphold (et slags ungdomsfengsel) og moren ble oppfordret til å la han være hos de videre slik at han kunne bli rusfri og gå på skole videre. Men moren synest synd på gutten og lot han komme hjem igjen...moren hans ruser seg hun også, blant annet på lim.

I sommerferien så var Då på besøk hos oss noen dager. Veldig kjekt med en "storebror" i huset synest guttene våre. På bildet er han sammen med minstemann- Thanan.

Hilsen Anne Storstein Haug



1 kommentar:

Anonym sa...

Kanami sang imo blog. Daw spaghetti.