fredag, februar 01, 2008

Kjedelig? Ikke her, nei!

Å arbeide i barnehage kan for noen virke både kjedelig og slitsomt. Trøste barn som gråter, ordne opp i konflikter dem imellom, gi dem mat, hjelpe dem på do, tørke snørr, lære dem å leke, og andre hverdagslige ting kan i lengden være lite spennende mener enkelte. Disse aktivitetene gjør vi på Lovsangshjemmet og selvsagt - og vi kan være bra sliten etter endt arbeidsdag. Likevel gjør arbeidet oss godt. Vi er utrolig glad i barna her, og de gir oss masse glede og kjærlighet tilbake.

Forrige uke kom det tre damer som rigget seg til et bord på fotballplassen i slummen. De kom for å vaksinere barna, og på rad og rekke gikk vi bortover veien for å få poliovaksine. Helsepersonalet var og på "Day Nursery" for å vaksinere barna som går der.

Vi venter i spenning! Ikke hver dag vi alle går til fotballplassen og stiller oss opp!

Her er det bare å gape opp! Ferdig på en-to-tre!

Kan skjønne at dette ikke var noe festlig!

Et par dager senere skjedde det noe i slummen som var litt mer spennende/skummelt.
Akkurat da vi hadde fått barna på barnehagen til å sove, hørte vi en bil utenfor med en høy stemme som pratet i en mikrofon. Personalet forklarte at det skulle sprayes mot insekter, og at vi derfor måtte få barna ut.
Sånn så det ut...røyken lå tett foran Lovsangshjemmet, og var intet hyggelig syn. Men hjelper det mot Djengimyggen, er det verdt det. Får man djengifeber kan man i verste fall dø av den. Og mygg finnes det som kjent ingen vaksine mot. Så da blir det spraying.

De minste trengtes ikke å vekkes - personalet bar dem rett ut i "sovestolene" sine, og opp i en lastebil som stod der...

...mens de største måtte vi vekke og stille dem opp i en annen lastebil. Her hadde de god utsikt til det som skjedde.

Denne dagen hadde vi besøk av to studenter fra Hald, som kom for å besøke våre studenter. Det hjalp godt på å være 11 voksne når barna skulle ut - og få ekstra hjelp til trøsting når det ble litt for skummelt.

Torstein som var på besøk, er kanskje en som er litt over gjennomsnittet når det gjelder høyden på en nordmann...og Khruu Ang som jobber på Lovsangshjemmet, er kanskje litt under gjennomsnittet for en thai. Disse to sammen ble gjenstand for mye fotografering, og gav oss en god latter denne dagen!

3 kommentarer:

Torstein sa...

Jeg ser ikke ut som et vanlig menneske. kanskje SVK/BFG (Roald Dahl)

Linni på nye eventyr:) sa...

Hei hei!!
Så bra innlegg:) Kjempe jillt å sjå addle dei hærlige bildene av ongane, savne di veldigt møje ja...
Forsett dæ goa arbeie!!

Anonym sa...

Takk for kjempe fine blogger som gir oss god informasjon om livet på Lovsangshjemmet. Sykkylven kyrkjelyd har Lovsangshjemmet som misjonsprosjekt. Gjennom disse bloggene kan vi gi menigheten stadig nye innblikk i livet på "hjemmet". Gud velsigne arbeidet deres.