torsdag, november 22, 2007

TAKK FOR MEG, og lykke til videre alle sammen!

Hei alle sammen! Ellen Sofie takker herved for seg! Jeg reiste for en måned siden, men vil sende en liten takk til lesere, forbedere, misjonærer, voluntører som har reist og som er igjen!
Bildet synes jeg passer så godt! For jeg blir fylt av tårer når jeg tenker på barna som jeg er blitt så glad i, men blir også fylt av glede når jeg ser tilbake på gode opplevelser sammen med dem, og når jeg tenker på teamet som er igjen der nede! Et team fult av pågangsmot, humor, kjærlighet, homør, kompetanse på barn og vennskap med hverandre, thai- kollegaene og barna.Her er jeg og Anne Gunnerød til venstre, og Linn Åse (linn), Bente Kristin (BK) og Hilde til høyre (begynte forfra og gikk bakover med navna!) Anne er vår smilende og gode ettåring som skal være til juli, og de andre er våre flotte voluntører, som alle fire ELSKER jobben sin og barna våre! Hilde er nord fra og NMS sin voluntør, og de to jentene er selvbetalende for kost og losji (Ettersom NMS bare sponser en voluntør om gangen- impnerende, ikke sant?!) Alle fire jobber nærmest frivillig, Anne og Hilde har losji, og ettåringer får litt lommepenger å rutte med. Alle fire kom til Bangkok i høst iløpet av augut/september, så jeg fikk den STORE gleden av å "lære dem" litt thai språk, kultur og sammensveise alle de frivillige arbeiderne i NMS Bangkok (også tilknyttet andre plasser enn Lovsangshjemmet), hjelpe dem litt i orden, vise dem rundt og legge til rette arbeidet for dem. Det var en SANN glede etter mye ensomhetsarbeid!!!
Anne, du er kjempe flink i thai, og nå etter en måned på språkskole i nordøst er jeg nok redd du overgår meg LAANGT menmen, det er jo BRA! :) Velkommen tilbake til Bangkok, vi er så glad for at du er tilbake igjen hos oss! Spørs om du virkelig reiser fra thailand i juli...hehe, du virker så glad i landet og folket!Her er Hilde, voluntør i full gang med engelskundervisning på Immanuel Daynursery. Det er barnehagen som barna drar videre til når de blir tre år, og har sitt lokale i kirken. Jeg kommer til å savne deg og barna jeg underviste i engelsk!
Her sitter hun med våre to "nye" Thai- medarbeidere. Disse to må jeg virkelig si er et BØNNESVAR uten like! De forstår og prater engelsk, og gjør at kommunikasjon mellom voluntører og kollegaer kan finne sted. Jeg synes det har vært svært frustrerende å ikke kunne snakke med medarbeiderne der før, og nå er det også løst. Hun til høyre heter Angh, og avsluttet en annen jobb der hun tjente ca. 3000 batt mer i måneden, for hun ville gjøre noe mer meningsfylt, og fordi hun følte Jesus ville hun skulle hjelpe barn i slummen! Hun er et FUNN, og vil helst starte hver morgen med en lovsang, slik at den kan surre og gå i hodet som tema for dagen:) Tanta hennes til venstre er også kristen og de er begge veldig flinke pedagoger! Be for våre thai medarbeidere! BK (fra venstre) og Linn er våre selvbetalende frivillige, og de har samlet inn masse penger til både Lovsangshjemmet og til Be (mannen til Anne S. Haug) sitt prosjekt oppe i fjellene! Dere er et funn, og siste måned før jul og hjemreise må dere bare sluke HVERT et inntrykk!!!
Solveig er en del av teamet som jobber på ettermiddagsaktivitetene. Hun er kjempe flink med barna og har over 50 fiolinelever. Dette hjelper mange, og gir dem muligheter fra å komme ut av den onde sirkelen mange befinner seg i når de vokser opp i slummen. Koselig å jobbe sammen med deg, selv om vi ikke var i samme rom eller så så mye til hverandre i jobbsammenheng:)Takk for tolking og møter med prest og rektor!
Arne har å utvidet stillingen sin fra 50 prosent til 80, og er nå Lovsangshjemmets hovedmisjonær. Han har ansvar for samarbeid med rektor, kommunikasjon hjem til Norge, ettåring Anne, og Hald- studentene over jul (de arbeidsmessige forholdene).
Han er barnas PAPPA, Lovsangshjemmets HANDY MAN og data- ansvarlig! En god kollega, tusen takk for året som har gått så fort! Lykke til videre Arne!
Nå kommer jeg bare med noen minner og gode bilder som min siste hilsen her på denne bloggen:)
Tramponlinen som jeg lengtet etter å få kjøpt til Lovsangshjemmet, og som noen besøkende kjøpte! Den har vær til mye GLEDE! Jeg ønsket med en gang jeg kom ned dit i fjor å få inn litt flere "motoriske" leker og også sportige leker. Her under prøver de å treffe i basketballkurven, er de ikke søte:)
Jeg er glad for opp- og nedturer jeg har fått oppleve dette året. Har lært mye, og blitt veldig glad i Thailand og folket!
Takk for ringene vi fikk fra norske venner! De er også til velsignelse og til STOR motorisk øvelse og styrke for barna. Håper på flere sånne. Når plassen ikke er stor må vi finne på ting i høyden som vi kan trene os med og på:)
Gode, trygge sovetimer på Lovsangshjemmet etter det har vært så mange hjelpere og "passende engler" i høst! Tenk, noen barn sover kanskje ikke særlig på nettene. Det er lytt imellom blikkskurene i slummen, og det er mye bråk, krangel, tv, porno, vold, mishandling og misbruk. Takk Gud for at de kan sove trygt og godt på Lovsangshjemme tnoen timer hver dag!
De to nye lærerne har innført at ungene skal lære seg å gjøre mer og mer ting selv. De skal bære sengeteppene sine selv, hivesøppel og tørkepapir selv osv. Som sagt før, veldig gode pedagoger, og da har man jo mer å skryte av til ungene også. Se så fornøyd han her er!



Takk for denne gangen! Denne jenta har virkelig PERSONLIGHET! Hun skal gjøre ALT selv, spise selv, bære sengeteppet selv, brette det ut på gulvet selv, og er såå god med sine smil!Takker for meg med det gode ansiktet som venter på mat sittende ved bordet tilfreds og fornøyd! Hvis dere vil følge med på meg videre i mitt misjonsengasjement i Ungdom i Oppdrag er dere velkommen til det på: ellensofiehetta@hotmail.com

1 kommentar:

Anonym sa...

Fytti grisen så spennende!